Udviklingslaboratorier

I Uddannelseslaboratoriet har vi gennemført uddannelseseksperimenter og udviklet ny viden inden for fire udviklingslaboratorier. Vi har arbejdet ud fra en eksperimenterende tilgang og metode, som er udviklet i projektet.

 

Afsættet har været at ville forny traditionen for pædagogiske forsøg og udviklingsarbejde, og her rummer en eksperimenterende metode og tilgang store potentialer i forhold til at kunne finde nye og effektive alternativer til udvikling af vores uddannelser.

 

Projektet har organiseret arbejdet med uddannelseseksperimenter i udviklingslaboratorier. Uddannelsesinstitutioner kan lade sig inspirere af denne organisering i forbindelse med udvikling.

 

Du kan få mere at vide om Uddannelseslaboratoriets forskellige udviklingslaboratorier og uddannelseseksperimenterne heri ved at klikke på linkene herunder eller i menuen til venstre:

 

Der kan også findes inspirationshæfter, forandringsteorier, programevaluering og meget mere.

 

Hvad er et inspirationshæfte?

Få mere viden om hvad et inspirationshæfte indeholder. Inspirationshæfterne er udviklet af Uddannelseslaboratoriet på baggrund af uddannelseseksperimenter. Se filmen:

 

 

Inspirationshæfterne findes under udviklingslaboratoriernes respektive programmer. Inspirationshæftet for Erhvervsrettet innovation, der er en del af Udviklingslaboratoriet for pædagogisk og didaktisk praksis, findes eksempelvis her.

 

Uddannelseslaboratoriets opbygning

Der er gennemført uddannelseseksperimenter inden for fire udviklingslaboratorier. Inden for hvert udviklingslaboratorie er der yderligere to eller flere programmer som ses herunder:

 

Billede - Figur over projektet i bjælkestruktur