Uddannelseslaboratoriet ude i verden

15. december, 2014 Warning: Undefined variable $image in /customers/2/e/d/uddannelseslaboratoriet.dk/httpd.www/wp-content/themes/uddx/single.php on line 31

Cypern, London, Malmö, København… Uddannelseslaboratoriet har i november og december 2014 været afsted for at sprede viden og erfaringer fra projektet. Her kan du læse mere om de forskellige arrangementer og hente slides fra oplæggene.

Preventing Dropout i Malmö
Den 20. november 2014 tog Uddannelseslaboratoriet til Malmø til slutningskonference for Preventing Dropout – et projektsamarbejde mellem Sverige og Danmark, støttet af EU. Her præsenterede Mette Kristensen, udviklingskonsulent /antropolog fund fra Uddannelseslaboratoriets undersøgelser om frafald og fastholdelse. I alt 108 nysgerrige og spørgelystne deltagere var mødt op.

Hent undersøgelser

Hent slides

Preventing Dropout

 

EAPRIL Conference 2014 i Cypern
Den 24.-28. november 2014 var Uddannelseslaboratoriet til EAPRIL Conference – en årligt tilbagevendende europæisk konference om uddannelse og læring – denne gang i Nicosia, Cypern. Her præsenterede vi projektet, den eksperimenterende tænkning og metode samt resultater fra indsatserne Erhvervsrettet Innovation og Nye samarbejdsformer mellem virksomheder og uddannelser. Herefter prøvede workshopdeltagerne at arbejde med en prototypeproces i Eksperimenthjulets designfase. I dagene efter workshoppen var der netværkssceancer, hvor vi havde fokus på spredning af viden om laboratoriet og vidensindsamling om praksis-baseret forskning.

Læs mere om konferencen 

Hent slides

 

Eksperimentteams på programmet til møde i forskerpraktikernetværk
Teams var i fokus til møde i forskerpraktikernetværk den 25. november 2014. Uddannelseslaboratoriet var på programmet med en workshop om eksperimenterende teams. Her blev de ca. 15 deltagere præsenteret for bl.a. rammer, kompetencer og værktøjer for et eksperimentteam. Der blev også tid til at afprøve nogle af de værktøjer, som eksperimentteamsne bruger.

Hent slides

 

Erfaringsudveksling med Gazelle-college i London
20 ledere fra Uddannelseslaboratoriets ledelsesprogram tog den 29.-31. november 2014 til London. Her besøgte de bl.a. Barking & Dagenham – et af de 21 colleges som til sammen udgør Gazelle-netværket – et netværk, der har fokus på at fremme elever og studerendes entreprenørskab og innovation. Ledere fra hhv. Barking & Dagenham og Uddannelseslaboratoriet tilbragte en dag sammen, hvor de udvekslede erfaringer omkring eksperimenter som forandringskraft i strategiudvikling.

Læs mere om Barking & Dagenham College

 

Undervisningsdifferentiering og talentudvikling til fyraftensmøde på Sosu C

Undervisningsdifferentiering med særligt fokus på talentudvikling var temaet til et fyraftensmøde på SOSU C i Brøndby den 2. december 2014. Undervisere og vejledere kunne her bl.a. høre Uddannelseslaboratoriets oplæg om henholdsvis pædagogisk og organisatorisk differentiering, og om hvordan man kan arbejde med talentudvikling i vekseluddannelser – dvs. såvel i skole som i praktik.

Hent slides

 

Workshop om innovationseksperimenter til Metropol-dag
Den 2. december 2014 afholdt Professionshøjskolen Metropol for første gang Metropol-dag, en strategisk dag, hvor samtlige medarbejdere på Metropol kunne dele viden om alle de udviklingstiltag – projekter og eksperimenter, der er i gang inden for Metropols fem strategiske områder. Uddannelseslaboratoriet var på med to workshops, der bl.a. præsenterede den eksperimenterende metode og eksperimenter med fokus på Erhvervsrettet innovation.

Hent slides

Læs mere om Metropols strategi