Kompetenceaktiviteter

Uddannelseslaboratoriets kompetenceaktiviteter skal vække nysgerrighed for forandring. De skal bidrage til at berige praksis og skabe værdi på uddannelsesinstitutioner der ønsker at gennemføre uddannelseseksperimenter. Således er kompetenceaktiviteterne helt afgørende i Uddannelseslaboratoriets ambition om at inspirere de erhvervsrettede uddannelser til at forbedre og forandre til gavn for både elever, studerende og virksomheder i Region Hovedstaden og i resten af landet.

 

Gennem eksperimenterne bringes viden og metoder fra kompetenceaktiviteterne i spil i uddannelsesinstitutionerne. Denne kobling mellem viden og eksperimenter sikrer, at viden ikke bare er noget, der er ved siden af praksis, men i stedet anvendes aktivt til at forbedre praksis. Man kan sige, at kompetenceudviklingen bliver bæredygtig.

 

Uddannelseslaboratoriet har afholdt en række kompetenceaktiviteter med det formål at klæde eksperimentdeltagere, organiseret i eksperimentteams på med viden og metoder til at gennemføre uddannelseseksperimenter indenfor de forskellige forsøgsspor i udviklingslaboratorierne.

 

Formen på kompetenceaktiviteterne varierer og kan tilpasses det aktuelle behov i igangværende eller kommende projekter og på uddannelsesinstitutionerne. Der kan fx afholdes:

 

Læs mere i kataloget Kompetenceaktiviteter i arbende med uddannelseseksperimenter.